Stuur- en wielophanging

Het assortiment stuur- en ophangingsdelen bestaat uit meer dan 5.500 artikelen. Of het nu gietijzeren, plaatstalen of in steeds toenemende mate aluminium onderdelen zijn, ABS levert ze. Omdat tegenwoordig de constructie en het materiaal van moderne wielophangingen steeds gevoeliger worden, worden er aan de rubber delen steeds hogere eisen gesteld. Goede rubber delen hebben een grote invloed op het comfort, daarom worden door ABS hoge eisen gesteld aan deze onderdelen.

Voor de hoezen van stuurdelen wordt neopreenrubber gebruikt dat voldoet aan ASTM D412-eisen. Dit rubber is zeer flexibel en UV- en oliebestendig. Het is hittebestendig tot wel 80˚C.

Acht productgroepen

Het assortiment stuur- en ophangingsdelen van ABS bestaat uit acht productgroepen: draagarmen, axiaalkogels, stuurkogels, spoorstangen, fuseekogels, stabilisatorstangen, pitman-armen en rubbers. Met meer dan 1.300 beschikbare rubbers biedt deze productlijn de mogelijkheid om tijd en geld te besparen door alleen de rubbers te vervangen in plaats van de complete draagarm.

Bepaalde merken (o.a. VAG, BMW, Mercedes-Benz) maken steeds meer gebruik van gecompliceerde aluminium wielophangingen bestaande uit meerdere draagarmen en stabilisatoren. Deze aluminium legering volgens de ASTM 6061-T6-norm is lichter dan en even sterk als het traditionele gietijzer of staal.

Naast de benodigde draagarmen bevatten deze pakketten ook de stabilisatoren en een uitgebreide montageset.

Op dit moment biedt ABS 12 complete ophangingssets. Deze sets zijn nu ook beschikbaar voor andere merken als Peugeot, Alfa Romeo, Opel/Vauxhall en Ford.

Naast het prijsvoordeel voorkomt de vervanging van de complete set ook toekomstige problemen met de ophanging. Eén bezoek aan de werkplaats garandeert vele probleemloze kilometers in de komende jaren

Word ook ABS klant!

Als klant heeft u direct toegang tot onze database met 34.000+ onderdelen! Bestel direct!

Klant worden